HEVEA – Behind the brand

HEVEA Speentjesenzo Speentjes & zo

Nog maar een paar dagen en dan komt er een nieuw merk in de webshop: HEVEA. Vandaag in behind the brand vertel ik je dan ook graag meer over HEVEA. HEVEA is een Deens merk, welke is opgericht door Terese. Toen zij moeder werd zocht ze naar manieren om de vele plastic items die zij aan haar dochter gaf te vervangen voor duurzame alternatieven. Plastic zat namelijk overal in: speelgoed, fopspenen en veel andere baby gerelateerde dingen. Ze zag de eindeloze mogelijkheden van producten gemaakt uit natuurrubber. Op dat moment waren de mogelijkheden met natuurrubber nog niet zo bekend. Met HEVEA worden producten op de markt gebracht die niet alleen uniek, maar ook duurzaam zijn. HEVEA is nu niet alleen het antwoord op de vraag die Terese zelf had om plastic te vervangen, maar het antwoord van vele andere moeders, vaders en grootouders.

3 vormen spenen

De spenen van HEVEA hebben 3 verschillende vormen: orthodontist, rond en symmetrisch. HEVEA zegt het volgende over het verschil in de types spenen:

 • Orthodontisch: dit is de klassieke speen van HEVEA. Deze vorm is orthodontisch gezien de beste keuze.
 • Rond: deze vorm is een goede keuze als er voeding via een fles wordt gegeven, deze vorm lijkt het meest op die van een fles.
 • Symmetrisch: deze speen is een goede keuze als er borstvoeding wordt gegeven, deze vorm lijkt het meest op die van een tepel.

Alles weten over de veiligheidsvoorschriften, schoonmaken en het eerste gebruik lees je op de website van HEVEA. De informatie is in meerdere talen, waaronder Nederlands, verkrijgbaar.

Hevea fopspeen classic orthodontisch SpeentjesenzoHevea fopspeen classic rond Speentjesenzo Hevea fopspeen classic symmetrisch Speentjesenzo

HEVEA – Plastic is passé, Natural is NOW! 

HEVEA is een familiebedrijf gerund en bedacht door Terese. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Kopenhagen, Denemarken. HEVEA is meer dan een merk die fopspenen en accessoires verkoopt. Het merk denkt na over de fingerprint die zij op de aarde achterlaten. In 2021 zijn ze een partnerschap aangegaan met Tree Nation, waarmee ze een eigen HEVEA bos bouwen. De liefde voor bomen en alles wat groen is, is doordrenkt in het DNA van HEVEA. Het natuurrubber welke door het merk wordt gebruikt wordt gemaakt uit sap die getapt wordt uit Hevea bomen. De samenwerking begon met het planten van 4.600 Hevea Basiliensis bomen in het Amazonegebied in Brazilië, waarmee CO2 uitstoot wordt gecompenseerd en herbebossing plaatsvindt voor de longen van moeder aarde.

Daarnaast ondersteunt het merk jonge vrouwen in Kenia. Dit doen zijn door, samen met de partners 100% for Børneneand en @Positive Life Kenya, het doneren en distribueren van de natuurlijk rubber menstruatie cup genaamd de LOOP cup. De LOOP cup is verstrekt aan honderden jonge vrouwen in Machakos county – één van de erbarmelijkste gebieden in de buurt van Nairobi. COVID-19 heeft verwoestende gevolgen gehad voor vrouwenrechten in grote delen van de wereld. De meeste tienermeisjes in dit gebied in Kenia missen 20% van onderwijs omdat er onvoldoende maandverband is om aanwezig te zijn op school tijdens hun menstruatie. Daarnaast staan hun gezinnen onder zware economische druk. HEVEA is zich ervan bewust dat ze niet de hele wereld kunnen redden, maar ze willen wel graag een positieve bijdrage leveren aan de wereld waar zij kunnen. Onlangs hebben ze dan ook een nieuw project gelanceerd waarmee vrouwen worden aangemoedigd om ondernemer te worden. HEVEA ruilt 1 LOOP cup voor 1 bewaarzak die zij hebben gemaakt, waarmee de vrouwen gesteund worden om inkomen te genereren door de LOOP cup door te verkopen aan vrouwen binnen de gemeenschap. De jonge vrouwen zullen hierdoor duurzame distributieagenten zijn binnen de gemeenschap. Naast dat de vrouwen aangemoedigd worden om hiermee inkomen te generen, wordt ook voorkomen dat er vervuiling plaatsvindt omdat vrouwen de duurzame cup kunnen gebruiken en hierdoor geen producten hoeven te gebruiken die afval creëren.

HEVEA producten zijn…

 • Gemaakt van 100% natuurlijk rubber, getapt van de Hevea plant, en daarmee natuurlijk en vegan.
 • Compleet vrij van plastic, petrochemicaliën, ftalaten, PCV en BPA .
 • Gemaakt van biologisch afbreekbare materialen – na gebruik kunnen de oude producten in de grond worden geplaatst en zullen op natuurlijke wijze verteren.
 • Gekleurde producten zijn allemaal door de FDA goedgekeurde pigmenten die veilig zijn voor contact met voedsel
 • Deens design gecombineerd met veilige, duurzame materialen die veilig zijn voor mensen, huisdieren en de planeet
 • Grondig getest door een internationaal gerenommeerd testbureau en voldoen aan alle relevante normen en voorschriften
 • Verpakt in premium biologische afbreekbare materialen met FSC®-gecertificeerd papier en ramen zijn gemaakt van plantaardige materialen.

De 3 beloftes van HEVEA

HEVEA heeft 3 beloftes die zij nastreven:

 1. Aanbieden van 100% natuurlijke alternatieven voor producten in de categorieën verzorging voor kind en persoonlijke verzorging.
 2. Ontwerpen van producten die voldoen aan een echte behoefte met functionele voordelen op een hoog niveau van kwaliteit en afwerking.
 3. Limiteren van afval en de impact op de wereld zo klein mogelijk houden met de producten van HEVEA. De producten en hun verpakking zijn 100% biologisch afbreekbaar.

Certificeringen

HEVEA is trots op de certificeringen die zij hebben gekregen. Begin 2022 heeft het merk de B Corp™ certificering gekregen. Bedrijven die deze certificering krijgen, zijn met commerciële bedrijven die de kracht van het bedrijfsleven gebruiken om een meer inclusieve en duurzame economie te stimuleren. Ze voldoen aan de hoogst geverifieerde standaarden van sociale en ecologische prestaties, transparantie en verantwoordelijkheid. Deze certificering is wereldwijd de meest bekende certificering voor bedrijven die werken aan een betere wereld.

Daarnaast is HEVEA vegan gecertificeerd. De producten van HEVEA zijn vrij van dierlijke ingrediënten en zijn niet getest op dieren. De standaarden om de vegan certificering te krijgen worden jaarlijks gemeten.

Koop jij een HEVEA product?

Als jij een HEVEA product koopt, draag je bij aan een reductie van niet afbreekbaar afval op de wereld. Maar dat niet alleen, je steunt een merk die de wereld mooier wil maken voor zover zij hier invloed op kunnen uitoefenen. Bekijk hier snel alle HEVEA fopspenen.

Geef een reactie

De waardering van www.speentjesenzo.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 127 reviews.